Adatvédelmi beállítások

Parazita mentes, Parazita tünetek mentesek

parazita mentes

Manapság már 12 európai ország, köztük Magyarország elismert állatorvos és humán egészségügyi parazitológus szakembereinek a közreműködésével végzi feladatát. Az ESCCAP egy független, non-profit szervezet a parazitológia élősködőkkel foglalkozó tudomány és közegészségügy területén Európa-szerte. Elsődleges feladata a kedvtelésből tartott állatok másképpen társállatok élősködői elleni kezelésre és védekezésre vonatkozó független, legjobb-gyakorlati szempontú iránymutatások irányelvek kidolgozása és terjesztése.

giardia duodenalis symptoms mit kapnak a gyermekek a férgek megelőzésére?

Ezek az Irányelvek állatgyógyászati szakembereknek, független, naprakész és parazita mentes megalapozott tanácsot adnak a társállatok parazitái elleni leghatékonyabb védekezésre, és ezek elleni kezelésre.

A kutyák és macskák külső és belső élősködői, valamint gombás fertőzései, valamint a kisemlős kedvencek parazitái elleni védekezéssel kapcsolatos részletes információk Parazita mentes angol nyelven olvashatók a központi honlapon. Különösen aktuálisak a külső élősködők pl.

Az idei nyárra két, igen szemléletes, színes ún. Sőt a kedvencekkel parazita mentes utazásra történő, paraziták elleni felkészülést segítő, országonkénti térképek segíthetik a tájékozódást arról, hogy milyen külső és belső élősködők okozta fertőzési veszélyek leselkedhetnek ezekre az állatokra az idegen környezetben.

Hosszabb távú célkitűzése az ESCCAP-nak, hogy az emberek közvetlen környezetében élő kedvenc állatok élősködői okozta fertőzések száma minimálisra csökkenjen. Az említett információs anyagok többsége a tagszervezetek honlapján, az adott országban élők nyelvére lefordítva, szintén parazita mentes.

Újabb irányelvek is készülnek, köztük például a kedvencként férgek a hólyag kezelésében lovakkal kapcsolatban is.

Férgességről tabuk nélkül

Magyarország tizenkettedikként, két éve csatlakozott ehhez a szervezethez. Ez az egyesület röviden TPTTE nemzeti szinten, az ESCCAP elvei szerint együtt kíván munkálkodni a hazai társállatok tulajdonosaival és az állatgyógyászati szakemberekkel azért, hogy felhívják a figyelmet a paraziták okozta veszélyekre és tájékoztatást, valamint tanácsot adjanak.

giardia kat

Az egyesület célja elősegíteni a felelős állattartás és a társállatok parazitái elleni korszerű védekezés terjesztését Magyarországon a magyar nyelvű honlap segítségével, valamint továbbképzések, konferenciák, oktatási anyagok útján. Ebben a tevékenységben az egyesület együtt kíván működni parazita mentes többi ESCCAP tagszervezettel abban, hogy információkat és tapasztalatokat megosszanak.

Természetesen az ESCCAP tagszervezeteiben lévő szakemberek aktívan követik az újabb tudományos eredményeket, melyeket az információs anyagokba beépítve segítik az állategészségügyi szakemberek, elsősorban a praktizáló állatorvosok munkáját.

fereg furdoszoba hogyan lehet eltávolítani a parazitákat a tüdőből

Az ESCCAP ezeket az információkat nemcsak a különféle tagországok honlapjain, hanem szakmai konferenciákon való részvétellel, vagy éppen aktuális témákra szervezett rendezvényeken próbálja terjeszteni. Fok Éva.