Tartalomjegyzék

Parazita légzés

Tartalom

  Támogass te is! A Henneguya salminicola nevű parazitáról bebizonyosodott, hogy teljes parazita légzés hiányzik a lélegzéshez szükséges genetikai eszköztára, ezzel ez a világ első ismert állata, amely egyáltalán nem lélegzik — írja a Live Science.

  parazita légzés whitewash érdekes tények

  A nyálkaspórások csoportjához tartozik, amelyet egészen néhány évvel ezelőttig nem is állatoknak, hanem egysejtűeknek néztek a tudósok, de ma már rendszertanilag a csalánozók törzséhez tartoznak. Egy friss kutatás megállapította, hogy a H.

  parazita légzés

  Korábban sokkal inkább hasonlíthattak ezek az állatok parazita légzés medúza őseikre, de mára mindentől megváltak, amire nincs feltétlen szükségük a túléléshez, például az idegsejtjeiktől és az izmaiktól is. Ezt a sort folytathatja a H. Ez feltehetően evolúciós előnyt jelent neki, mert minél egyszerűbb a DNS-e, annál hatékonyabban tud reprodukálódni, ami egy parazitánál nem árt.

  Azt egyelőre a Proceedings of the National Academy of Sciences szaklapban megjelent tanulmány tanulmány szerzői sem tudják biztosan, hogy légzés híján hogyan jut energiához a H.

  parazita légzés

  Más hasonló élőlények rendelkeznek olyan fehérjével, amellyel képesek közvetlenül a megfertőzött gazdatestből importálni a sejten belüli energiaátvitel legkisebb molekuláris egységének tekinthető ATP nukleotidot. Elképzelhető, hogy a H.

  férgek egy tinédzserben férgek egy gyermekben és a kezelés