Csupa hasznos

Szoptató szer

A szoptatás, tejserkentés homeopátiás szerei Ha nincs problémánk, gyártunk, főleg azért, mert nem tudjuk mennyi a megfelelő tejmennyiség, mikor nem éhes a baba.

Kapcsolódó cikkek

Az ember könnyen a mérleg rabjává válhat. Mindig hallgassunk az ösztöneinkre! A baba szeme ragyog, jól alszik, a kutacsa feszes — ilyenkor jól érzi magát, teljesen mindegy, hogy hány grammot szopott. Pont annyit, amennyi kell neki!

További cikkeink a témában

Az ágyat sem kell éjszakánként tejjel elárasztani, a tejtermelés egy idő után beáll a kereslet-kínálat szerint. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor szükség van egy kis segítségre. Mielőtt bármilyen szerhez nyúlunk, először vegyük sorra: eleget eszünk? A szoptatás nem a fogyókúra ideje Az első két egyszerű okot könnyű kiküszöbölni, ha a másik kettő alapján meg el lehet kezdeni homeopátiás szert választani.

Fontos szabály, hogy tejelválasztás serkentésére mindig alacsony hígítást max. Az adagolás általában x5 golyó naponta, három napon keresztül.

szoptató szer

Ha ennyi idő alatt nem indul be a tejelválasztás, másik szert érdemes megpróbálni. Agnus Castus barátbors, barátcserje : Közép-Ázsiában és a mediterrán régióban honos, a verbénákkal szoptató szer cserje.

A női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény.

Az ókori görögök azoknak is ajánlották, akik szüzességi fogadalmat tettek. Nem meglepő, hogy a nemi vágy hiánya és a hideg, petyhüdt genitáliák jellemzik az agnus castus állapotot.

Szoptatás alatt szedhető gyógyszerek

Gyakran halálfélelem, és depresszió is jelentkezik. Mivel alacsony hígításban a szer gyógynövény tulajdonságait használjuk ki, tejserkentésre általános szerként használható.

szoptató szer

Általános tejserkentőként minden egyéb indikáció nélkül használható. Ricinus communis ricinus, csodafa : a ricinusolajat már az ókori Helminth gyertyák is alkalmazták hashajtóként.

A szoptatás, tejserkentés homeopátiás szerei

Ha a kismama ricinusra szorul, testi tünetként hasmenés, övszerű nyomás a hason, vagy kellemetlen mellfeszülés jelentkezhet. Homeopátiás gyógyszerként akkor jó, szoptató szer a kimerültségtől a kismama közönyössé, apatikussá válik, a gondolatait nehezen szedi össze.

helminthic betegségek megelőzése enterobiosis megnyilvánulások

Bár estére álmos, éjjel mégsem tud aludni. Tejszerű vizelet jelentkezhet kísérőtünetként. Solanum dulcamara  ebszőlő : Ha a tejtermelés nedves hideg hatására csökken, a mellek érzékenyek és duzzadtak, a növényként nedves árokpartokon honos dulcamara a választandó szer.

Az igény szerinti szoptatás: lehetőséget ad arra, hogy az anyuka kellőképpen ráhangolódjon a babára, valamint megismerje a baba valódi szükségleteit megfelelő szoptató szer tud adni az anyamellnek, pontosan mennyi anyatejre van szüksége a babának, és annak megfelelő mennyiség termelődik lehetőséget ad a babának a komfortszopizásra. Ilyenkor a baba csak kisebb mennyiségű anyatejhez jut, viszont az anyatej termelődésre jótékony hatással van. Az a baba, aki igény szerint szopizhat, nem eszik minden alkalommal nagy adagot, így ritkán alakulhat ki túletetés.

Szédülés és lebegő érzés is kísérheti. A pulsatilla állapotra a sírósság, megfelelési vágy  jellemző, és az, hogy minden tünete javul, ha friss szoptató szer megy. Specifikusan női szer, alacsony potenciában tejet serkent, magasban a szülés utáni depresszió, PMS szere.

trichocephaliasis ostorférgek fejlődési ciklusa pinworm kezelés gyermekek gyógyszeres kezelési rendje

Lelki okok miatt csökkenő tejtermelés szerei Ha lelki okok állnak a szoptató szer, magasabb, CH as hígításban adjuk a szereket.