Robert Tappan Morris

Morris féreg

Tartalom

morris féreg a belfereg mozog a szekletben

Az ESET október havi vírus toplistáját továbbra is a mentési állományokra allergiás Bundpill féreg vezeti. Az októberi toplistán összesen három féreg neve tűnik fel. Ezek közül a legismertebb a hetedik helyen tanyázó Conficker, amely évek óta fertőzi a nem megfelelően frissített és naprakész víruskeresők nélkül üzemeltetett számítógépeket. Ugyanakkor az is megállapítható, hogy a víruslistán a múlt hónapban morris féreg történtek nagy változások, mindössze a TrojanDownloader.

Támogass te is!

Small feltűnése jelentett némi mozgást. Ez egy olyan trójai, amelynek morris féreg célja egy másik kártékony kód feljuttatása az általa megfertőzött számítógépekre. Maga a kártevő tartalmaz ehhez egy fix URL-címet, aminek felhasználásával egy kártékony EXE állományt próbál letölteni.

Szemféreg

A kártevőcsalád legelső változatai már óta ismertek, és attól kezdve folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb verziói — már a három betűvel jelölt "AAB" alváltozatánál tartunk. Morris, a sokat látott féreg A hírhedt Morris féreg 25 éve tűnt fel a színen, és viszonylag hamar komoly hírnévre tett szert.

  1. Paraziták az agyamban
  2. Giardia és paraziták elleni készítmények
  3. Biztonságportál - 25 éves a Morris féreg

A morris féreg 99 soros forráskódra épülő kártevő Unix-alapú számítógépeket fertőzött meg. Többfajta - akkor már ismert - biztonsági rést is kihasznált, így morris féreg negyed évszázada felhívta a figyelmet arra, hogy a javítatlan paraziták gyermekeknél komoly kockázatokat rejtenek.

féregkészítmények felnőttek megelőzésére emberi paraziták bőrkiütés

Persze azóta sokféle neves féregprogram jelent meg, amelyek közül a legismertebbek a Loveletter, a SirCam, a gépeket újraindítgató Blaster, a Slammer vagy a közelmúlt hírhedt károkozója a Stuxnet. Sokszor tapasztalható, hogy a hamis levelek feladói még arra sem veszik a fáradságot, hogy valamilyen épkézláb, hivatalosnak tűnő címről küldjék az e-mailjeiket, morris féreg nem egy esetben Yahoo, Hotmail vagy Gmail címről indítják a phishing kampányaikat.

Viszont az első féreg felbukkanása igencsak nagy port kavart maga és az akkor csupán 23 éves megalkotója körül. A Morris-féreg telén indult útjára. A féreg megalkotója Robert Tappan Morris nicknevén rtm amerikai informatikus, akiről a nevét is kapta.

A valóságban azonban semmi más célt nem szolgál ez az akció, mint a személyes vagy pénzügyi adatok bezsebelését. Az ESET szerint bankolni, hivatalos ügyeket intézni továbbra is csak kézzel begépelt URL-lel vagy a könyvjelzőkből előhívott oldalakról érdemes elvégezni, és sohasem kéretlen levelek linkjein keresztül.

Emellett mindig fontos morris morris féreg előtt tartani, hogy a bankok soha nem kérnek elektronikus levelekben bizalmas személyes vagy pénzügyi adatokat.

morris féreg különféle paraziták