Legfrissebb tételek

Gyurusfergek angolul

a szervezet parazitáinak kezelési rendszere

A szegmentált férgek Annelida egy csoportja a gerinctelenhogy magában foglalja a mintegy Szegmentált férgek élnek a tengeri élőhelyek, mint az árapály zónában, közel hidrotermikus. Gyűrűsférgek is élnek édesvízi vizes élőhelyek, valamint a nedves szárazföldi élőhelyek, mint az erdei emeleten.

Gyűrűsférgek: több, mint pusztán Giliszták

Anatómiája gyűrűsférgek Gyűrűsférgek bilaterálisán szimmetrikus. A test egy fej régió, a farok régióban, és egy középső régiója számos ismétlődő szegmensek.

gyurusfergek angolul

Mindegyik szegmens elkülönül a többi egy szerkezet az úgynevezett szeptum. Minden szegmens tartalmaz egy komplett szerveket.

Gyűrűsférgek - Lexikon ::

Mindegyik szegmens is van egy pár horgok és sörte és tengeri fajok egy pár parapodia függelékei szállításához használják. A száj található, az első szegmens élén-végén az állat és a bél végigfut összes szegmens a végén, ahol a végbélnyílás található a farok szegmensben.

Sok faj, vér kering ereket. A test folyadékkal van feltöltve, amely megadja az állat alakja gyurusfergek angolul hidrosztatikus nyomás. A legtöbb szegmentált féreg ás földi talaj vagy üledék alján édesvízi vagy tengeri vizeken. A test üregében egy szegmentált féreg folyadékkal van gyurusfergek angolul, amelynek belsejében a bél fut a hossza az állat a fejtől a farok.

A külső réteg a test áll, két réteg izomaz egyik réteg, amely szálak futnak hosszirányban, egy második réteg, amelynek a izomrostok, hogy futnak egy kör alakú mintázat.

Férgek törzsei

Gyűrűsférgek mozog koordinálása által gyurusfergek angolul hossza mentén a szervezetben. A két réteg az izmok hosszanti és körkörös összehúzható úgy, hogy részei a test lehet váltakozva hosszú és vékony vagy rövid és vastag.

gyurusfergek angolul

Ez lehetővé teszi a szegmentált féreg, hogy átmenjen egy hullám mozgása mentén szerv, amely lehetővé teszi, hogy, például, mozoghat a laza földet abban az esetben, a földigiliszta. Ők tudják, hogy fejrész vékony úgy, hogy lehet használni, hogy áthatoljon az új talaj és építeni földalatti lyukakban és utak.

milyen gyógyszert kaphat a gyermek férgektől

Reprodukció Sok faj szegmentált férgek reprodukálni ivartalanul szaporodnak, de néhány faj szexuálisan. A legtöbb faj termel lárvák fejlődnek kis felnőtt szervezetben. Diéta A legtöbb szegmentált férgek táplálkoznak pusztuló növényi anyagok.

enterobiosis rejtjel

Kivételt képez ez alól a piócák, egy csoport szegmentált férgek, édesvízi parazita férgek. Piócák két csecsemők, az egyik élén a test végén, a másik pedig a farok a test végén.

Elakadtál? Ők segítenek!

Tulajdonítanak gazdáikról vérrel táplálkoznak. Ők termelnek antikoaguláns enzim ismert, mint a hirudin, hogy megakadályozza a véralvadást, miközben táplálkoznak.

Sok piócák is lenyelik kis gerinctelen ragadozó egész. Osztályozás A szakáll férgek Pogonophoraés a kanalat férgek ormányosférgek minősülnek közeli rokonai az Annelids bár képviseletüket az fosszilis rekord ritka.

Földigiliszta-félék

A szegmentált gyurusfergek angolul mellett a szakáll férgek és a kanál férgek tartozik a Trochozoa. Ezek nyakszirti szervek a nyakon, hogy funkcionálnak gyurusfergek angolul szerveket. A legtöbb soksertéjűek vannak a tengeri állatok, bár néhány faj él a szárazföldi és édesvízi élőhelyek. Clitellates - A clitellates tartalmazza mintegy Ők híresek clitellum, egy vastag rózsaszín részén testük, hogy létrehoz egy báb tárolására és takarmány megtermékenyített tojás, amíg kikelnek.

5 Perc Angol - Mini lecke - Meat - Húsfélék

A Clitellates tovább oszlanak a oligochaeták amelyek magukban foglalják a földigiliszták és a Hirudinea a piócák.