Hoppá-hoppá, nincs találat!

Féreg szinonima. Account Options

Oldaltérkép A férgesség tünetei Nem könnyű megmondani egy macska esetében, hogy férges-e vagy sem, főként a férgesség kezdeti stádiumában, amikor még nincsenek kifejlett alakok és az ürülékben nem jelennek meg féregpeték.

Az Örök Feledésbe

A későbbiekben macskája gyakran hányhat, féreg szinonima lehet és a bundája kopottá, fénytelenné válik. A végbél tájéki tisztálkodással is több időt tölt a macska, mivel galandférgesség esetén a petékkel teli féreg ízek proglottis irritálhatják.

féreg szinonima

Ilyen rizssemre emlékeztető féreg ízeket a cica ürülékében is találhatunk. Fehér színűek és aktív mozgásra féreg szinonima képesek. Súlyos orsóférgesség esetén kitelt és hullámzó lehet a cica hasa, legfőképp kölykökben.

féreg szinonima férgek kezelése vagy kiutasítása

Egy idő féreg szinonima a tünetek egyre inkább jellegzetessé válnak és a macska egyre rosszabb állapotba kerül. A férgek száma növekszik és egyre nagyobb számban ürítik a petéket, ezzel pedig növelik a környezet féregterheltségét, a további fertőződés kockázatát.

Ezért sokkal jobb háromhavonta Drontal Cat segítségével féregteleníteni macskáját, mielőtt a tünetek megjelennek.

nyelves gyurusféreg paraziták tünetei egyénben

Féregtelenítés Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a macska a férgekkel, ezért célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni macskáját.