A férgek törzsei

Fergek torzsei

Tartalom

  A gyűrűsférgek törzsének két legismertebb egyede a földigiliszta és az orvosi pióca.

  parazitá fertozes ellenszere helminthiasis nőgyógyászat

  Földigiliszta Orvosi pióca A gyűrűsférgek bélcsatornája kétnyílású, tehát van egy szájnyílásuk és egy végbélnyílásuk. Testük pedig ismétlődő szakaszokból áll, amiket szelvényeknek nevezünk. Most a földigiliszta és a pióca jellemzőivel fogunk megismerkedni!

  pinworms gyermekeknél tünetek és kezelési tabletták bélféreg orrviszketes

  Kültakarójuk: A gyűrűsférgek bőre egyrétegű, és az izomrétegekkel együtt bőrizomtömlőt alkot. Mozgásuk: A bőrizomtömlőben található egy körkörös és egy hosszanti izomréteg is.

  ösztrogén méregtelenítés kiegészítők

  Ha a körkörös izomréteg húzódik össze, akkor az állat keskenyebb és hosszabb lesz, ha pedig a hosszanti izomréteg húzódik össze, akkor az állat rövidebb és vastagabb lesz. A gyűrűsférgek mozgását féregmozgásnak nevezzük. A piócák vérszívó élősködők Táplálkozásuk: A földigiliszták korhadékokkal és a földben levő szerves anyagokkal táplálkoznak.

  fergek torzsei

  Nagyon hasznos állatok, ugyanis lazítják és keverik a talajt. Velük ellentétben a piócák vérszívó élősködők. Mindkét egyedre jellemző, hogy kétnyílású bélcsatornával rendelkeznek, amely 3 szakaszból áll: az előbélből, a középbélből és az utóbélből.

  fergek torzsei giardia és férgek gyógyszer

  Fergek torzsei szakasznak más-más funkciója van. A bélcsatorna felépítése.

  érdemes e adni gyermekének féreggyógyszert az emberek férgek típusai és a név