A boldogságot hozó, ragaszkodó, félig parazita fagyöngy – Fitoterápiakalauz

Fagyöngy parazita, Fehér fagyöngy

A fehér fagyöngy Viscum album L.

fagyöngy parazita paraziták, hogyan lehet megszabadulni től almával

Európában, Észak-Ázsiában és Észak-Afrikában honos. A fagyöngy az angoloknál fagyöngy parazita karácsony jelképe, a szeretet szimbolikus növénye.

a férgek hatékony kezelése

Úgynevezett álbogyó termése fehéres színű, ragadós nedvű. Gyakran használt magyar nevei is ebből adódnak: enyvesbogyó, madárlép, mert télen a madarak szeretnék megenni bogyóit, de nem nagyon sikerül nekik, ráragad ugyanis a csőrükre.

Očistite telo od parazita

A leveleket Visci folium vagy a leveles hajtásokat Visci albae stipes kizárólag a fehér fagyöngyről gyűjtik, mert gyógyászati szempontból csak a fehér termésű változat értékes. A gyűjtés rendszerint ősszel, télen vagy kora tavasszal történik, amikor a fél élősködő bokrok könnyebben észrevehetők a fagyöngy parazita fákon. A Homeopata gyógyszerkönyv az őstinktúrákat friss, bogyós fagyöngy parazita készítteti, amit ősszel kell gyűjteni.

Az első osztályú drog sárgászöld, csaknem szagtalan, keserű, enyhén fűszeres ízű.

Parazita növény

Aszalódott álbogyókat tartalmazhat. A hatóanyag beleértve a bogyókat is tartalmaz polipeptideket, lektineket, biogén aminokat és flavonoidokat, melyek vérnyomáscsökkentő, immun-stimuláns hatású gyógyszerek és teakeverékek fontos alkotói.

Fagyöngy és fakín. Mik is azok a félparaziták? Általában közismert és mindenki meg tudja nevezni, olyan könnyű felismerni. Sőt azt is tudni vélik, hogy élősködő, hiszen szemmel láthatóan ott nő a fákon.

A bogyókban főképpen zsíros olaj, cukor található. Külön a bogyók féregűző hatásúak, ill. A fehér fagyöngy a hatóanyagtartalma miatt szaponin, alkaloidák, gyanta, kolin, acetilkolin, lektin, polipeptid, viszkotoxin toxikológiai szempontból kiemelt odafigyelést kíván.

Tartalomjegyzék

Csak olyan gyógynövények használhatók fel, melyeket akkreditált laboratóriumokban bevizsgáltatnak. A vizsgálatok kiterjednek az azonossági, tisztasági, szermaradványok, nehézfémek, és mikrobiológiai vizsgálatokra.

fagyöngy parazita

A vizsgálatok az egyes gyógynövények szabványának előírásai alapján történnek. Mivel a fagyöngy parazita hatóanyagként peptidet, viszkotoxint tartalmaz, ez egy fehérjekeverék, mely tizenhét aminosavból tevődik összea teát nem főzéssel készítjük — mert attól tönkremenne az értékes hatóanyag - hanem hat-nyolcórás hideg áztatással.

Megjelenése[ szerkesztés ] Rövid szerteágazó ágai ismételt álvillás elágazásúak. Levelei átellenesek, zöldessárgák, bőrneműek, visszástojásdad vagy keskeny lándzsás alakúak. Kétlaki, zöldessárga színű redukált virágai ülők, tagú bogernyőt alkotnak. Március-áprilisban virágzik.

Erős hatása miatt semmiképpen sem szabad az előírt fagyöngy parazita mennyiségnél többet fogyasztani. Egy kávéskanálnyi mennyiséget két deci vízben áztatunk, és naponta két-három adagot ihatunk. Összesen naponta öt gramm szárított növényt használhatunk fel.

aschelminthes phylum

A fehér fagyöngy teája erősíti az immunrendszert, főleg akkor érdemes kipróbálni, amikor valaki túl gyakran szenved felsőlégúti megbetegedésben, többször van aftája, szájszéli herpesze, mely az immunrendszer hatékonyságának csökkenését jelzi.

Vérnyomáscsökkentő hatását a fő hatóanyag, a viszkotoxin, a kolin, az oleánsav és a viaszos alkoholok biztosítják. A fehér fagyöngy teája ajánlott mindenkinek, akinél fennáll az érelmeszesedés veszélye, mert javítja az erek áteresztő képességét, használható szédülés, fülzúgás enyhítésére, visszérre és javítja a koncentrációs képességet is.

fagyöngy parazita platyhelminthes ecdysozoans

Elérhetőségek: Budapest, Csata u.