Drechslera helminthosporium

Galériák A kórokozóról Magyarországon egyes években az őszi búzán rendkívül súlyos károkat okoz, nagyobb veszteségeket idéz elő, mint az árpában.

az emberi testben élő paraziták ellen

A búza egyre jelentősebb kórokozó faja. Fejlődési ciklusa: A gomba az ősz során a fertőzött növényi maradványokon képződő kitartóképletekkel, pszeudotéciumokkal telel.

vélemények a férgek kezeléséről giardia water bőrne disease

A belőlük kiszóródó aszkospórák okozzák a primer fertőzéseket, míg a foltok felületén fejlődő konídiumok, nyári spórák a szekunder fertőzések forrásai. Általában °C közötti hőmérsékleten, nagy légnedvesség, bőséges harmatképződés esetén, szeles, esős időjárásban okoz súlyos fertőzéseket.

Drechslera helminthosporium tünetei Az alsó leveleken világosbarna, sárga szegéllyel körülvett, kissé kihegyesedő végű foltok képződnek.

Kártétel tünetei

A folt közepe sötétebb barna. A betegség az alsó levelekről halad felfelé.

LEAF SPOT DISEASE: EVERYTHING YOU NEED TO KNOW!

Az erősen fertőzött levelek leszáradnak. A foltokon rövid idő alatt új konídiumok képződnek, melyek újabb leveleket fertőznek.

Fahéjbarna levélfoltosság (Pyrenophora tritici-repentis)

A beteg növények kényszerérettek, a kalászok értéktelen szemeket tartalmaznak. A  pelyván és a toklászon barna foltokat okoz, a fertőzött szemek rózsaszínűek. Védekezés Drechslera helminthosporium helyes vetésváltás alkalmazása, a növényi maradványok mély alászántása, egészséges vetőmag használata segíti a fertőzés megelőzését.

drechslera helminthosporium trichocephalosis tojásméret

Vetőmagcsávázás Lamardor vagy Yunta Quattro csávázószerrel. Mindkét csávázószer speciális Helminthosporium spp. Tavaszi árpában is kitűnő eredménnyel alkalmazható. Bayer termékek.

drechslera helminthosporium csepp bolhák és férgek advokat