További keresési lehetőségek:

Aschelminthes ascaris

Ha a fajnevet egyes számú személynév alapján képezzük ún.

klasszikus nemathelminthes és contohnya

A fajcsoport neve mindig egy szó, akkor is, ha összetett, pl. Ha adott névnek többféle lehetséges írásmódja van pl.

Betekintés: Dr. Szedlák-Vadócz Valéria - Táplálkozás és egészség

A helytelen eredeti írásmód indokolt javításakor indokolt emendatio, pl. Az indokolatlan javítással létrehozott név a aschelminthes ascaris szerző nevével és évszámával az eredeti név junior objektív szinonimja lesz, és mint ilyen, érvénytelen. A zoológiai nevezéktan fontos szabálya az ún.

  1. asc jelentése angolul » DictZone Magyar-Angol szótár
  2. Mik a férgek jelenlétének jelei?
  3. Féregkészítmények olcsók, de hatékonyak
  4. Hol vannak a kerekesférgek tojásai
  5. Varga Zoltán - Állatrendszertan | kimev-plasztik.hu
  6. A férgek gyermekektől drogok
  7. Az olaj hatásait 25 hetednapos ádventistán tesztelték, és arra az eredményre jutottak, hogy akik a legtöbb fekete diót fogyasztották, azok hajlottak a legkevésbé az elhízásra.
  8. Hogyan lehet megölni férgeket egy emberben

Ez azt jelenti, hogy ha adott szerző egy családcsoporton belül adott típus-genuszra alapozva bármilyen rangú taxont állapít meg pl. A koordináció a genuszcsoport genus, subgenus is vonatkozik.

Tartalomjegyzék

Ha adott nemet több alnemre osztanak, nominotipikus az az alnem lesz, amely a genus típusfaját tartalmazza. Az előbbi példánál maradva: a Noctua Linnaeus, genus típusfaja a N. Adott név szerzője az a személy, aki az adott nevet elsőként teszi közé úgy, hogy az megfelel az alkalmazhatóság kritériumainak. Egy névnek két vagy több szerzője is lehet, pl.

aschelminthes ascaris bolhák és tetvek parazitái

A koordináció előnye, hogy a faj- a genusz- vagy családcsoporton belüli rangváltozás nem érinti a név szerzőségét, tehát ha alfajt faji rangra emelnek vagy épp fordítvaaz nem jár a szerzőség megváltozásával, éppígy az egyik genusból más genusba történő átsorolás sem.

Abban az esetben, ha a genus-fajnév kombináció megegyezik az eredeti aschelminthes ascaris, a szerző neve auctor-név közvetlenül követi a fajnevet, pl.

aschelminthes ascaris tisztitsa meg a belek a parazitaktol

Ha viszont a faj galamb fergek érvényes genus-neve eltér az eredeti névkombinációtól, akkor a szerző neve zárójelbe kerül, pl. Gyakran használt neveknél szokásos a rövidítés, pl. LINNÉ ill.

férgek tablettákkal történő kezelése felnőtteknél

Ha két azonos nevű szerző van apa-fia vagy fívéreka személynév kezdőbetűje is pl. A nevek érvénytelenségének fontos esete a szinonimia, amely akkor áll fenn, ha adott taxonra két alkalmazható név van.

Tartalom ajánló

Közülük a prioritás elve értelmében a korábban közölt alkalmazható név a szenior szinonim név az érvényes, az újabb az ún. Aschelminthes ascaris kétféleképp jöhet létre.

Közülük az újabb érvénytelen, pl. Ez az eset többnyire olyankor áll fenn, ha a későbbi leíró nem ismeri vagy tévesen értelmezi a korábbi leírást.

férgesség kezelése

Objektív junior 19 szinonim nevek jöttek létre olyankor is, amikor egyes szerzők - parazita tabletták az emberben egyébként nem tilos tautonimiát a genus- és fajnév azonosságát kívánták kiküszöbölni.

Így pl. Ezért a T.

Ilyen esetben a név a revideáló szerző döntése alapján alfaji névként megőrizhető T. A aschelminthes ascaris érvénytelenségének fontos esete a névazonosság homonimia. A család- illetve a genus-csoport névazonossága esetén az újabb név véglegesen érvénytelen.

belfergesseg az ovodaban

Ilyen pl. Mivel a zoológiai és a botanikai nevezéktan egymástól független, ezekben létezhetnek azonos genus-nevek, pl. Prunella madár: szürkebegy, ill.