A hónap témája a Phytobiotics-tól

Apicomplexa paraziták

Hiányzó láncszem a malária és az algák között -  3 hozzászólás Hiányzó láncszem a malária és az algák között A malária kórokozójában, és a hozzá hasonló spórás egysejtű parazitákban korábban felfedezett, fotoszintézist nem végző színtest ún.

apicomplexa paraziták

Ezt a vitát zárja le a British Columbiai Egyetem kutatóinak genetikai elemzése. Patrick Keeling, a botanika professzora a Proceedings of the National Academy of Sciences című folyóiratban számol be arról, hogy a Chromera velia algafaj evolúciós kapcsolatban áll a malária kórokozójával és a Dinoflagellata páncélos ostorosok csoportba tartozó algákkal. A kutatócsoport állítását részletes genomvizsgálat is alátámasztja.

Dokumentumok Keresd! Tenyésztését Malajziában ban kezdték, amikor a Maláj kormány természetes vízi barramundi egyedek importját engedélyezte, és azokat a Maláj Félsziget keleti partján elhelyezkedő Setiu Lagunában, úszó ketrecekbe helyezték Norfatimah et al. A barramundi tenyésztés gazdasági jelentősége miatt ennek a halfajnak a betegségeire vonatkozóan Ausztráliában és több dél-ázsiai országban már intenzív vizsgálatok folytak Rückert et al.

A Chromera genusról először a Nature magazinban számoltak be ben. A faj a korallokkal áll szimbiózisban ún.

apicomplexa paraziták méregtelenítés kiegészítők át kábítószer teszt

Annak ellenére, hogy fotoszintézisre is képes, akárcsak a növények és apicomplexa paraziták algák, a Chromera közeli rokonságban áll az Apicomplexa spórás egysejtűek törzsbe tartozó parazitákkal.

Ebbe a csoportba tartoznak a malária kórokozói, a Plasmodium fajok is. Ezek alapján a Chromera faj lehet a hiányzó láncszem az algák, és a parazita spórás egysejtűek között.

David Roos (U Penn) Part 1: Biology of Apicomplexan Parasites

Jelen tanulmányban Keeling és kutatócsoportja a Chromera plasztid genomját a színtestben található cirkuláris prokarióta DNS vizsgálta, és olyan szakaszokat fedeztek fel, amelyek megtalálhatók mind a malária kórokozók, mind a páncélos ostorosok plasztidjaiban, így igazolható a közöttük fennálló rokonság.

Az a mechanizmus, amelyet a Chromera jó célra használ — a korallokkal való szimbiózisra — valamikor az apicomplexa paraziták során a maláriához hasonló paraziták fő fegyverévé vált.

milyen paraziták a gyermekekben